Blog

Axit Admin
2021.02.23.
Produktivitási tippek Nincs hozzászólás

Hogyan lehet több időd vállalkozóként? – 3 gyakorlati tipp

Bizonyára Te sem azért kezdtél bele a vállalkozásba, hogy éjt nappallá téve robotolj és küszködj a feladatok végeláthatatlan tengerében. Gondolj csak vissza! Valószínűleg sok pénzről, több szabadidőről és a goromba főnök mentes életről álmodozva léptél erre az útra.
Szívesen visszanyernél napi 1 órát? nos időgépet sajnos nem tudunk adni, de hoztunk neked 3 tippet amely segíthet neked napi 60 percet spórolni.

1. Írd fel a feladatokat és felejtsd el a multitaskingot

Hallottad már valaha azt a téves elképzelést, miszerint ő egyszerre több dologgal is tud foglalkozni? Bizonyára igen és el is kezdted őt irigyelni. Azonban rendszerint a kijelentés tulajdonosai sincsenek tisztában azzal, hogy valójában semmi mást nem csinálnak csak megteremtették az időspórolás illúzióját.

Rengeteg tudományos kutatás is született már arról, hogy az agyunk egyszerre csak egyetlen dologra tud 100%-os hatékonysággal figyelni. Ha egyszerre próbálsz telefonálni, emaileket olvasni és közben elvégezni a fontos teendőidet, a végeredmény valószínűleg csupán elfogadható lesz.

Multitasking helyett inkább írd fel a feladataidat és próbáld ki a fontossági sorrend felállítását.

De mit is jelent ez pontosan?

Írd fel egy darab papírra (vagy bármilyen erre való mobilos alkalmazásba) a teendőidet és határozd meg azokat a tevékenységeket amelyek leginkább előre mozdítják a vállalkozásodat, majd helyezd őket a lista elejére.
Ezután már csak ki kell kapcsolnod az értesítéseket a telefonodon, be kell zárnod az Outlookot és kezdődhet is a fókuszált munkavégzés.

Hidd el, semmi sem fog történni ha nem válaszolsz azonnal az emailekre és nem fogadod azonnal a hívásokat. A fontos feladatok elvégzése után, vagy a közöttük lévő szünetben ráérsz elvégezni ezeket az apró teendőket.

2. Ne menj el bevásárolni

A napi bevásárlás nem tűnik egy vészes dolognak igaz? Csak leugrasz a boltba és már otthon is vagy. Én sem gondoltam volna, hogy ez sok időt emésztene fel, egészen addig amíg ki nem próbáltam az online bevásárlást.

Ha le akarsz menni a boltba akkor csak az oda-vissza út és az üzletben eltöltött idő legalább 30-60 perc és akkor az elkészülési időt bele sem számoltuk.

Online bevásárlás esetén azonban csak összekattingatod a termékeket és egy általad választott időpontban kiszállítják neked, egészen a küszöbödig.
Zseniális nem? Ráadásul megóvod magad az impulzusvásárlásoktól, amelyet szinte lehetetlen kikerülni az üzletben bolyongva és a pénztárnál ácsorogva.

3. Fogadj fel egy virtuális asszisztenst

“Áhh ezt úgysem engedhetem meg magamnak” – gondolod most magadban. Ám mielőtt bezárnád az oldalt, arra kérlek, hogy indítsd el a stoppert és maradj még egyetlen percig. Kész vagy? Akkor olvass tovább!

A virtuális asszisztens nem egyenlő egy alkalmazott felvételével és sokkal kevesebbe kerül, mint gondolnád. Ráadásul csak akkor fizetsz neki ha ténylegesen munkát is végez. Arról már nem is beszélve, hogy valójában extra bevételre tehetsz szert általa. Nem hiszed? Nézzünk egy példát.

Tegyük fel, hogy grafikusként dolgozol és naponta 2 ajánlatkérést kell megírnod egy sablon alapján, ami neked 1 órádba kerül. Ez alatt az idő alatt nem tudsz a fontosabb, valóban pénzt termelő feladatokra koncentrálni így a bevételed 0 Ft, ebben az egy órában.

Ha ezt inkább egy virtuális asszisztensre bízod, óránként 2500 Ft-ért, akkor Te ebben az 1 órában elkészíthetsz mondjuk egy új logót, amelyért az ügyfeled 10 000 Ft-t fizet ki. Az extra bevételed ebben az egy órában 7500 Ft.

Nos. Ha még mindig úgy gondolod, hogy nincs szükséged asszisztensre akkor bátran zárd be az oldalt, azonban ha már kacérkodsz a gondolattal, akkor érdemes körülnézned szabadúszóink között akik készséggel állnak rendelkezésedre.

A megjegyzések le vannak zárva.